Skip to main content




Theater Babel speelt Romeos & Julias 

Multidisciplinaire voorstelling met livemuziek en projecties van live camerabeelden, 80 min.  

Vooroordelen en uitsluiting maken liefdes onmogelijk en kunnen mensen richting dramatische beslissingen duwen. Shakespeare werkte dit gegeven prachtig uit in zijn liefdesklassieker. 
Als iemand anno nu inlevend kan getuigen van dat mechanisme, zijn het de spelers van het inclusieve ensemble van Theater Babel Rotterdam. 
Een bonte mix van leeftijden, genders, culturele herkomsten, met of zonder fysieke of mentale beperkingen kenmerkt dit ensemble. 
Natuurlijk ervaren ze de kracht van en het verlangen naar liefde. Maar ook de beperkingen die hun omgeving daar vaak aan oplegt. 
In het seizoen 2022-23 realiseerde Theater Babel Rotterdam een pakkende voorstelling – een regie van Paul Röttger - waarin Shakespeare’s tekst
samenvloeide met die persoonlijke verhalen.
 
Een hedendaagse vertaling van Romeo & Julia laat zien hoe onze samenleving nog steeds onze liefdeskeuzes en mogelijkheden beïnvloed, met name als je ‘anders’ bent. 
De voorstelling draait om de centrale vraag: mag je houden van wie je wil houden? Schurende thema’s zoals identiteit, moord, afwijzing en seksualiteit worden bevraagd en uitgedaagd 
in een multidisciplinaire voorstelling met livemuziek en projecties. 
 
Want je zal maar anders zijn.
Je zal maar een beperking hebben.
Je zal maar jezelf moeten verstoppen,
omdat je niet verliefd mag zijn op iemand van jouw keuze.